Autor
Kategórie:
Nezaradené

Zamestnanosť v potravinárstve výrazne klesla

Potravinársky priemysel na Slovensku zaznamenal od roku 1989 viac ako 50-percentný pokles zamestnanosti.

„Môžeme konštatovať, že od roku 1989, kedy bolo vo výrobe potravín zamestnaných približne 65-tisíc ľudí, do roku 2004, kedy sme vstúpili do EÚ, sa počet zamestnancov v tomto odvetví znížil na 38-tisíc,“ uviedol pre TASR prezident Potravinárskej komory Slovenska (PKS) Daniel Poturnay.
Na konci roku 2011 pracovalo podľa neho v slovenskom potravinárskom priemysle už len necelých 30-tisíc zamestnancov. „Za celé obdobie od roku 1989 je to pokles zamestnanosti v potravinárskom priemysle o 54%, pričom tento pokles je kontinuálny. Nenašiel sa v danom období žiaden rok, kedy by prišlo k nárastu počtu zamestnancov,“ priblížil.
V roku 2000 podľa neho pôsobilo na Slovensku v oblasti potravinárskej výroby 369 podnikov. „V roku 2011 ich bolo už len 218, teda došlo k poklesu o 151 podnikov,“ spresnil D. Poturnay. (tasr)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *