SPU pokračuje v skúmaní chuťových preferencií seniorov

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (SPU) pokračuje v medzinárodnom projekte zameranom na zapojení konzumentov do vývoja nového potravinárskeho produktu.

NITRA. Cieľovou skupinou projektu sú seniori, jeho výsledkom by mal byť inovatívny potravinársky produkt, ktorý bude spĺňať konkrétne zdravotné požiadavky a chuťové preferencie starších spotrebiteľov, uviedla koordinátorka projektu Adriana Kolesárová z SPU.
Projekt Zapojenie spotrebiteľov do vývoja nového produktu – EIT Food RIS Consumer Engagement Labs – je financovaný Európskym inovačným a technologickým inštitútom, ktorý je súčasťou Európskej komisie, a koordinovaný Varšavskou univerzitou. Na Slovensku je realizovaný prostredníctvom Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU a Výskumného centra AgroBioTech. Prvé aktivity projektu sa začali vlani, ovplyvnila ich pandémia ochorenia COVID-19.
„Pre obmedzenia sa aktivity projektu uskutočnili formou online kreatívnych seminárov. Skupinové online stretnutia budú pokračovať aj v tomto roku a budú nadväzovať na výsledky z minulého roku. Na stretnutiach sa zúčastnia starší spotrebitelia vrátane minuloročných účastníkov seminárov,“ skonštatovala Kolesárová.
Semináre budú zamerané na vybrané témy, týkajúce sa preferencií starších spotrebiteľov a ich spotrebiteľského správania sa, súvisiaceho s výberom potravín. Rovnako ako minulý rok, aj tento rok budú stretnutia moderovať univerzitní výskumníci a výsledky online seminárov budú v ďalších implementačných krokoch sprostredkované miestnym potravinárskym spoločnostiam, maloobchodníkom a spoločnostiam obalového priemyslu, ktoré budú zapojené do projektu ako partneri z podnikateľského sektora.

/tasr/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *